Undervisningsmaterialer

Historiefabrikken har i årevis produceret film til mange forskellige undervisningsforløb.
For b.la Sex & Samfund, Danida, Red Barnet og Ungdomsbyen.
Og udvikler løbende sine egne, se nedenstående.

Ekspedition til Den 3. Pol

Filmbaseret undervisningsmateriale til naturfag og tværfagligt forløb til udskolingen.

Støttet af Danidas Oplysningsbevilling.I samarbejde med Den Grønne Studenterbevægelse og Clio.

NB! Sat på pause PGA Corona


I Himalayas gletsjere, findes verdens tredje største frosne ferskvandsreserve - Den Tredje Pol. Smeltevandet fra gletsjerne danner livsgrundlaget for mere end 2 milliarder mennesker i Asien. De bruger det bla til vanding af marker, som drikkevand og til at producere elektricitet med.

Pga klimaforandringerne afsmelter de store isvæge med foruroligende hast og tilværelsen for en femtedel af jordens befolkning er truet.

Selv ved et globalt opvarmningsstop på 1.5 grad, estimerer forskerer at en tredjedel forsvinde.

Allerede nu kæmper de 250 millioner mennesker som lever i bjergene med oversvømmelser, flod-tsunamier, mudderskred og dæmningsbrud. På den lange bane vil vandmangel, destabilisere hele Asien, … og resten af verden.

Den unge danske klimaaktivist, Oskar, drager med den lokale nepalesiske glaciolog Anishilan Acharya , på en krævende ekspedition op til Yala gletsjeren. Som mange andre unge, er Oskar meget optaget af klimaet og han vil med egne øje opleve hvilken tilstand gletsjerne er i. På sin lange vandretur op i Himalaya vil han besøge de lokale bønder, der til daglig kæmper med de voldsomme konsekvenser af klimaforandringerne. Her fortæller de lokale bjergboere, hvordan de har set den store gletsjers forandre sig og han lærer om gletsjeren. Hvordan dannes den, hvilke problemer er der ved afsmeltningen, hvilke rolle spiller gletsjeren for økosystemet, for alle menneskene i området og i hele Asien? Hvor slemt står det til? Hvordan klarer de lokale det? Hvad kan verden gøre? Og hvad med Oskar selv – hvad kan han gøre?

Dronen reddede mit liv

Undervisningsmateriale om droner. 7-10. klasse

Støttet af Danidas Oplysningspulje

Dronen reddede mit liv er gratis at benytte og det er skræddersyet som fællesfagligt forløb for fagene fysik/kemi, biologi og geografi. Materialet henvender sig til lærere, der vil forberede deres elever på den afsluttende naturfagsprøve, men kan også anvendes separat i de enkelte fag eller til projekter.

Kom med til Rwanda og få et unikt indblik i hvordan nogle af verdens mest avancerede droner, leverer blod til landets hospitaler. Bestil med sms og blodet nedkastes med faldskærm indenfor 30 min!

www.drml.dk

The Big One - jordskælvet kommer, men hvornår?

Webdokumentar til undervisningsbrug. 7-10 klasse. Samfundsfag, geografi, projektopgave og tværfagligt.

Støttet af Danidas Oplysningspulje

I 2013, to år før det store jordskælv ramte Nepal, producerede Historiefabrikken dette materiale.

Jesper Lambæk


Kathmandu i Nepal er verdens mest jordskælvstruede millionby.
Her bor Janaki, Ishu og Prayash sammen med fire millioner andre nepalesere.
I følge eksperter, vil byen blive ramt af et meget kraftigt jordskælv inden for en overskuelig fremtid.
Tag med de tre unge på en rejse ind i deres ekstreme by og find ud af, hvorfor den er så truet.
Og se hvad de beslutter sig for at gøre, for at redde sig selv, deres nærmeste og deres elskede by fra et altødelæggende jordskælv.
www.thebigone.dk