logo
Jesper Lambaek NepalHistoriefabrikken siden 2008 løbende besøgt Nepal og har i den forbindelse produceret en række film til forskellige projekter. Landet er fuld af fantastiske fortællinger og selvom det er udfordring af producere film i, er det altid det hele værd.

Har du brug for gode råd før en filmproduktion, eller måske assistance i forbindelse med arbejdet, kontakt Jesper Lambæk.

Det er svært ikke at tabe sit hjerte til landet, og Jesper Lambæk støtter nu, sammen med en gruppe venner, et børnehjem uden for hovedstaden Kathmandu.


The Big One - jordskælvet kommer men hvornår?
Jordskælvet ramte Nepal den 25/4-2015 og den trussel advarede Jesper Lambæk om to år tidligere, med den interaktive dokumentarfilm, The Big One - Jordskælvet kommer, men hvornår? Projektet blev støttet af Danidas Oplysningsbevilling.

Trekking i Langtang Dalen
Tre ĂĄr før det voldsomme jordskælv udraderede Langtang Dalen, trekkede Jesper Lambæk gennem dalen og besteg det 5000 meter høje Tsergo Ri.

Syg - jamen så går man da til lægen..
Historiebrikken har hjulpen ngo'en Hatmahat, med at færdiggøre undervisningsfilmen om deres sundhedsprojekt i Himalaya. Dvs al postproduktion + optagelser i Danmark.

Tilfældighedenes Spil
Filmproduktion om børns rettigheder, med afsæt i to børn fra et nepalesisk børnehjem.

Demokrati i udvikling
I samarbejde med unge fra Kathmandu producerede Jesper Lambæk en række korte fortællinger fra det kaotiske Kathmandu.

Binas Børnehjem
Under de mange rejser og lange ophold i Nepal, har Jesper Lambæk knyttet bånd og fået tætte relationer. Det er bla udmundet i at Jesper sammen med en række venner, støtter Binas Børnehjem.